Hapo Front Logo

HAPO FRONT

DESIGNED TO RELIEVE UPPER LIMBS

HAPO FRONT är en lätt exoskelett, intuitiv att använda och designad för att avlasta överkroppens övre extremiteter, axlar och armbågar. Det är en lösning som är särskilt anpassad för allt arbete som kräver assistans av armarna framför sig från 0° till 135° och i en horisontell amplitud på 180°, med målet att minska trötthet och förbättra arbetsförhållandena. Användaren behåller en stor frihet i rörelse, han hindras inte i utförandet av uppgifter som inte kräver mekanisk hjälp.

Detta exoskelett är en väl genomtänkt lösning som kombinerar kontinuerlig effektivitet och frihet i rörelse. Det är tack vare denna balans som HAPO FRONT gör det möjligt för användaren att utföra sina uppgifter enkelt samtidigt som han drar nytta av en minskning av det slitsamma som är inherent i hans arbete.

HAPO FRONT används ofta i situationer där det finns upprepade armrörelser, som att hålla armarna ut framför dig under långa perioder eller hålla armarna ut framför dig, vilket kan orsaka långsiktiga problem i övre kroppen. Den används inom mejeriindustrin för att lindra axelbelastning från upprepad hantering av mjölkklampar. Den används också i ostproduktion för de många manipuleringarna under mognadsprocessen, men också av trädgårdsmästare, mjölkproducenter, ostronodlare och vinodlare. Den används också av hantverkare som måste hålla långa positioner med armarna framför dem, kablarbetare, elektriker, svetsare, sorteringsoperatörer, men också laboratoriearbetare och hälso- och sjukvårdspersonal.

HAPO FRONT

HAPO MS exoskelett bak
HAPO MS sidan
HAPO Jenny

HAPO FRONT är enkel att använda, och kan snabbt tas på och av (50 sekunder för att sätta på, 20 sekunder för att ta av). Den finns i en storlek och passar 98% av alla kroppstyper.

Tack vare andningsbara och vattenavvisande material kan HAPO FRONT användas både inomhus och utomhus. Den är även enkel att rengöra, antingen genom att torka av med en trasa eller genom att maskintvätta den textila delen efter att ha separerat fjäderdelen (inga verktyg krävs).

Därför väljer du HAPO FRONT

MYCKET LÄTT – 1.3 kg

ENKEL OCH SNABB – 50s PÅ/20s AV

EN STORLEK PASSAR ALLA

FINNS I 2 ASSISTANSNIVÅER

ASSISTANS UPP TILL 6 kg

VATTENAVVISANDE TYG SOM ANDAS

HAPO i arbete

Muskel- och skelettsjukdomar kan orsakas av arbetsstationer som kräver upprepad hantering av föremål, långvarig hållning av armarna framför kroppen eller ”armar ut” -positioner. Dessa tillstånd kan leda till långsiktig, oåterkallelig skada på lederna i armbågar och axlar. HAPO FRONT är en enhet för att bekämpa trötthet på jobbet och dess konsekvenser: MSD, frånvaro, demotivation, oorganisering, förlust av färdigheter…

Lätt och diskret

Testarna fann HAPO FRONT bekväm (-12% skillnad utan och med exoskelettet). Den stör inte användarens balans. Den minskar muskelaktiviteten i biceps och deltoids med 33% respektive 16% för en dynamisk uppgift, armar på halvhöjd. Inga negativa effekter observerades på de främsta posturala musklerna i övre kroppen. Dessa goda resultat indikerar en god acceptans av HAPO FRONT.

Biomekanisk utvärderingsstudie maj 2021.

ARTISANS-EXOSQUELETTE-HAPO-FRONT
AGRICULTURE-EXOSQUELETTE-HAPO-FRONT-3

Innovativa lösningar

Satsa på en mer ergonomisk och bekväm arbetsmiljö med HAPO FRONT från ErgoSanté. Dessa innovativa lösningar kommer att göra en stor skillnad för din hållning och hälsa, och hjälpa dig att känna dig piggare och mer produktiv på jobbet. Skaffa dig en HAPO FRONT idag och upplev skillnaden själv!

Användarbilder

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad, vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.

Denna sajt är skyddad av Google reCAPTCHA. Googles sekretesspolicy och villkor gäller.

Tel: +46 16 551 22 90

Jonas Lagerstedt
+46 72 169 49 35
jonas@ajmrobotics.se

Magnus Nordh +46 73-505 92 84 magnus@ajmrobotics.se
HAPO logo
logo-ergosante