Biservo logo white

IRONHAND

Keeps You Healthy and Efficient

Ironhand ökar din greppstyrka vilket gör att det krävs mindre greppkraft när du utför repetitiva uppgifter. Mindre kraftanvändning minskar trötthet, förebygger belastningsskador och minskar antalet sjukskrivningsdagar samt kostnader förknippade med dessa.

Ironhand-systemet är världens första aktiva, mjuka exoskelett för handen. Designat för att förbättra hälsan för användaren som utför greppintensiva, repetitiva och statiska arbetsuppgifter.

Ironhand ger inte användaren”superkrafter” utan efterliknar användarens grepprörelser och ger extra styrka och uthållighet till greppet. Den extra styrkan avlastar musklerna och sparar energi, vilket förbättrar såväl produktiviteten som välbefinnandet. Kort sagt, systemet hjälper till att hålla medarbetarna friska och effektiva.

Ironhand

Ironhand 2.0 System
Ironhand BackPack
Ironhand ArmStraps
Ironhand Batteries
Ironhand Battery Charger
Ironhand Glove
Ironhand HardCase Kit
Ironhand HipCarry
Ironhand PowerPack
Tablet with IronConnect Pro
Ironhand Washbag
Ironhand ergonomnisk hanske paketering och logistik

Trycksensorerna i handsken aktiverar ett avancerat styrsystem som med hjälp av konstgjorda senor drar i fingrarna, detta skapar en stark och naturlig grepprörelse.
Med maskininlärning och funktionen Smart Assist antar handskens beteende för att passa användarens arbetsuppgifter.

Därför väljer du Ironhand

MINSKAR MUSKEL- OCH UTMATTNINGSTRÖTTHET

FÖREBYGGER ARBETSSKADA

FÖRBÄTTRAD ARBETSMILJÖ

ÖKAD PRODUKTIVITET

HÖGRE KVALITÉ PÅ UTFÖRT ARBETE

MINSKAD SJUKFRÅNVARO

ÖKA OMSORGEN OM MEDARBETARNA

Ironhand i arbete

Ironhand passar ett brett spektrum av arbetsuppgifter, som greppintensivt, mycket repetitivt och/eller statiskt arbete. Systemet används idag inom en rad olika branscher. För att hjälpa dig att hitta lämpliga tillämpningar har vi samlat några exempel nedan.

Förmontering och montering

Manuellt monteringsarbete, till exempel pressning, klippning, stansning, bockning m.m. Det finns också mycket manuellt arbete med verktyg som måste hållas statiska under en längre tid, till exempel; vinkelslip, borrmaskiner, svetsning, bilningshammare, spikpistoler m.m.

Förmontering innebär även uppgifter där en lyftanordning används som lyftstöd. Operatören utsätts dock för repetitivt och greppintensivt arbete eftersom det kräver manuell manövrering av lyften. I en sådan uppgift stödjer Ironhand operatören med att greppa och hålla i lyften.

Ironhand ergonomnisk hanske bilmontering
Ironhand ergonomnisk hanske logistik

Logistik

Ett exempel på en arbetsuppgift är att förbereda delar för montering, lyfta och bära av färdiga delar till en vagn. Eller lasta av delar från kartonger och placera dem på vagnar. I den här typen av uppgifter stödjer Ironhand användaren med ett stadigt grepp när denne hanterar föremålen.

Magasinering

Att lyfta, hålla och bära laster kräver ett säkert grepp och kan med tiden leda till trötthet. Ironhand gör att användaren använder mindre kraft och minskar tröttheten.

Konstruktion

Byggbranschen är arbetsintensiv på grund av det stora antalet manuella arbetsuppgifter. Användarna har ofta några olika uppgifter under en arbetsdag, men de flesta är greppintensiva och repetitiva eller statiska arbetsuppgifter.

Ironhand ergonomnisk hanske byggindustri

Användarbilder

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad, vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.

Denna sajt är skyddad av Google reCAPTCHA. Googles sekretesspolicy och villkor gäller.

Tel: +46 16 551 22 90

Jonas Lagerstedt
+46 72 169 49 35
jonas@ajmrobotics.se

Magnus Nordh
+46 73-505 92 84
magnus@ajmrobotics.se

Biservo logo white
Comau Robotics logo
AJM Robotics logo black