Spineband logo

Spineband

För en friskare nacke

Spineband, en innovativ svensk uppfinning, är idealisk för dig som lider av nackvärk eller dagligen belastar din nacke och önskar undvika framtida nackproblem.

Ungefär 10% av befolkningen i Sverige upplever nacksmärtor, och för ungefär hälften av dessa leder smärtan till funktionsnedsättningar. Inom industrisektorn, där olika typer av skyddsutrustning är nödvändiga, kan denna extra vikt på huvudet orsaka ytterligare belastning på nacken.

Lösningen för att lindra dessa problem
Spineband är en banbrytande svensk innovation designad för att hjälpa personer med nacksmärtor eller de som ofta utsätter sin nacke för överansträngning och vill förebygga framtida skador. Genom att hjälpa nackmusklerna att slappna av, erbjuder Spineband en varaktig lösning på nackbesvär.

SPINEBAND

Spineband active svets
Spineband active keps
Spineband active användning

För att Spineband ska fungera och vara bekväm för dig är det viktigt att du använder produkten på ett korrekt sätt. Ett enkelt sätt att testa om du använder Spineband korrekt är att stå upprätt med Spineband på, i denna position ska du inte känna av Spineband alls, det är först när du lutar huvudet framåt som Spineband ska ta emot och ge stöd.

Du kan enkelt justera storleken så att ditt Spineband passar både din kropp och det stöd din nacke behöver. Spineband hjälper nacken att komma i en naturlig position för avlasta nacken och understöder korrekt kroppshållning.

Därför väljer du Spineband

MYCKET LÄTT

ENKEL ATT TA PÅ OCH AV

LÄTT ATT JUSTERA

FINNS I TVÅ STORLEKAR (XS-M, L-XXL)

AVLASTAR EFFEKTIVT NACKEN

Spineband i arbete

Spineband är utformat för att passa en bred publik, speciellt de som upplever nacksmärtor, oavsett yrke. Det är särskilt användbart för personer i yrken där nacken och axlarna utsätts för extra belastning. Nacksmärtor kan uppstå i många olika arbetsmiljöer och kan bero på olika faktorer såsom felbelastning, överbelastning, eller monotona arbetsställningar.

När kan jag använda Spineband?

Spineband är inte begränsat till någon specifik yrkesgrupp. Istället riktar det sig till alla som upplever nacksmärta, oavsett deras arbetsuppgifter. Det är idealiskt för personer som arbetar i yrken som svetsare, montörer, snickare, kontorsarbetare framför datorer, eller andra yrken där arbetsställningen är monoton eller fysiskt krävande. Dessa arbetspositioner kan leda till nacksmärtor.

Genom att använda Spineband kan individer i dessa yrken förebygga framtida smärta och skador på nacken, vilket bidrar till en mer bekväm och hållbar arbetsmiljö.

spineband stensättare
Spineband illustration

Varför får man nackont?

Människans kropp har genom evolutionen utvecklats för aktiviteter som jakt och vaksamhet mot faror, vilket innebär användning av kropp och nacke. I det moderna samhället har denna aktivitetsnivå minskat betydligt, och vi lever mer stillasittande liv.

Ett vuxet människohuvud väger ungefär 5 kg. Under arbetsuppgifter som kräver att man böjer huvudet framåt 30 grader, till exempel som tatuerare eller montör, tredubblas belastningen på nacken. För yrken som svetsare eller andra som kräver extra utrustning som en hjälm, ökar denna belastning ytterligare.

Till skillnad från människan har betande djur som kor och hästar en stark och elastisk sena i nacken, en sorts naturlig ”Spineband” som evolutionen har utrustat dem med. Denna anpassning gör att de inte påverkas av framåtlutande positioner på samma sätt som människor. Även om människor också har denna sena, är den inte lika effektiv hos oss som hos dessa djur.

Användarbilder

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad, vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.

Denna sajt är skyddad av Google reCAPTCHA. Googles sekretesspolicy och villkor gäller.

Tel: +46 16 551 22 90

Jonas Lagerstedt
+46 72 169 49 35
jonas@ajmrobotics.se

Magnus Nordh
+46 73-505 92 84
magnus@ajmrobotics.se
Spineband logo